Catherine Jenkins și Angela Gheorghiu - La Habanera (Carmen de Bizet) - și lista filmelor în care La Habanera este pe coloana sonoră


Melodia este una dintre cele mai utilizate pe coloanele sonore ale filmelor. Ea a beneficiat de multiple interpretări în fiecare generație, beneficiind și de faptul că opera „Carmen” de Bizet este una aflată aproape permanent în repertoriul teatrelor de operă și operetă. În interpretări specifice muzicii pop, a fost interpretată de o varietate de artiști, printre care Maria Callas, Plácido Domingo,  Angela Gheorghiu și Beyoncé.  La Habanera a apărut în mai multe filme, printre care:

Filme din anii 1930:


La Habanera (1937): Un film german de dragoste regizat de Detlef Sierck, cu Zarah Leander în rolul principal. Melodia este interpretată de Leander în film și a devenit un hit.
Victoria the Great (1937): Un film britanic de dramă istorică regizat de Herbert Wilcox, cu Anna Neagle în rolul principal. Melodia este interpretată de Neagle în film.

Filme din anii 1940:


The Shanghai Gesture (1941): Un film american de dramă regizat de Josef von Sternberg, cu Gene Tierney și Victor Mature în rolurile principale. Melodia este interpretată de Tierney în film.
Moon Over Miami (1941): Un film american de comedie muzicală regizat de Walter Lang, cu Don Ameche și Betty Grable în rolurile principale. Melodia este interpretată de Grable în film.
Carmen (1945): O adaptare cinematografică a operei lui Georges Bizet, cu Rita Hayworth în rolul lui Carmen.

Filme din anii 1950:


Moulin Rouge (1952): Un film franco-britanic, dramă muzicală, regizat de John Huston, cu José Ferrer și Zsa Zsa Gabor în rolurile principale. Melodia este interpretată de Gabor în film.
The Merry Widow (1952): Un film american de comedie muzicală regizat de Curtis Bernhardt, cu Lana Turner și Fernando Lamas în rolurile principale. Melodia este interpretată de Turner în film.
Carmen Jones (1954): Un film american de muzical regizat de Otto Preminger, cu Dorothy Dandridge și Harry Belafonte în rolurile principale. Melodia este interpretată de Dandridge în film.

Filme din anii 1960:

Viva Las Vegas (1964): Un film american de comedie muzicală regizat de George Sidney, cu Elvis Presley și Ann-Margret în rolurile principale. Melodia este interpretată de Presley în film.


Filme din anii 1970:


The Last Remake of Beau Geste (1977): Un film american de comedie satirică regizat de Marty Feldman, cu Feldman, Michael York și Peter Ustinov în rolurile principale. Melodia este interpretată de Feldman în film.
The Muppet Movie (1979): Un film american de comedie muzicală regizat de James Frawley, cu Kermit the Frog și Miss Piggy în rolurile principale. Melodia este interpretată de Miss Piggy în film.

Filme din anii 1980

La Habanera (1983), un film spaniol regizat de José Luis Garci.
Carmen (1984), un film francez regizat de Francesco Rosi, cu Julia Migenes-Johnson și Plácido Domingo în rolurile principale. Melodia este interpretată de Migenes-Johnson în film.

Filme din anii 1990:

The Mambo Kings (1992): Un film muzical despre o trupă de muzicieni latini din New York.
The Talented Mr. Ripley (1999): Un film american de thriller psihologic regizat de Anthony Minghella, cu Matt Damon, Gwyneth Paltrow și Jude Law în rolurile principale. Melodia este interpretată de Paltrow în film.

Filme din anii 2000:


Moulin Rouge! (2001): Un film muzical australian regizat de Baz Luhrmann, cu Nicole Kidman și Ewan McGregor în rolurile principale. Melodia este interpretată de Kidman în film.
The Others (2001), un film spaniol regizat de Alejandro Amenábar. Melodia este interpretată de Victoria Abril în film.
The Aviator (2004): Un film biografic despre Howard Hughes, cu Cate Blanchett în rolul lui Katharine Hepburn, care interpretează melodia la un pian.
Vicky Cristina Barcelona (2008), un film american regizat de Woody Allen. Melodia este interpretată de Penélope Cruz în film.

Filme din anii 2010:


The Grand Budapest Hotel (2014): Un film american de comedie-dramă regizat de Wes Anderson, cu Ralph Fiennes, Tilda Swinton și Bill Murray în rolurile principale. Melodia este interpretată de Saoirse Ronan în film.

Filme din anii 2020:


Cruella (2021): Un film american de comedie criminală regizat de Craig Gillespie, cu Emma Stone și Emma Thompson în rolurile principale. Melodia este interpretată de Stone în film.

Alte apariții:


Melodia La Habanera a fost de asemenea utilizată în diverse alte medii, inclusiv în emisiuni de televiziune, reclame și jocuri video.

Notă: Această listă nu este exhaustivă.


Interpretarea Angelei Gheorghiu

Comments

Popular posts from this blog

Sarah Brightman - Hijo de la Luna

Linistea din adancuri (1982)

Melodia zilei - Whitney Houston

Campionatul mondial de dansuri sexy (VIDEO)

Guantanamera - interpretata de Alberto Cortez, Pete Seeger & Joan Baez

Goran Bregovici - Ederlezi (cu orchestra Wedding and Funeral Band)

Martian Child (2007) - prezentare video