Ingrid - Tu m'a promis / Tu es futu


Mai întâi și mai întâi


„Tu m’a promis” este o melodie franceză care aparține artistului Julien Clerc. Piesa a fost lansată în 1982 și a devenit rapid un hit, nu numai în Franța, ci și în alte câteva țări. Versurile au fost scrise de Etienne Roda-Gil, iar muzica a fost compusă chiar de Julien Clerc.

Cântecul spune povestea unui bărbat care își amintește despre o dragoste trecută, pe nume Ingrid, „una mentirosa” care nu și-a ținut promisiunile făcute. Tonul melancolic și livrarea emoționantă a lui Julien Clerc au rezonat la mulți ascultători, contribuind la succesul piesei.

În ceea ce privește succesul său internațional, „Tu m’a promis” a fost deosebit de popular în Quebec, Canada, unde a ajuns în fruntea topurilor. De asemenea, a avut un impact semnificativ în alte regiuni și comunități francofone din întreaga lume.

În ceea ce privește apariția în filme, „Tu m’a promis” a apărut în mai multe filme. Un exemplu notabil este filmul francez din 2004 „Les Choristes” (Frenul), regizat de Christophe Barratier. Cântecul este interpretat de corul filmului, care include personajele principale, și joacă un rol esențial în punctul culminant al filmului. Cu toate acestea, este important de menționat că melodia nu este originală din coloana sonoră a filmului; a fost adăugat în timpul post-producției.

Pe lângă „Les Choristes”, „Tu m’a promis” a fost folosit și în alte filme și emisiuni TV, cimentându-și și mai mult statutul de clasic în muzica populară franceză.


Etapa următoare: Tu es futu

„Ingrid - Tu Es Foutu” este o melodie a cântăreței și compozitoarei franceze Ingrid Chauvin, lansată în 2005. Melodia este o baladă pop care spune povestea unei femei care a fost rănită de un iubit și își exprimă furia și dezamăgirea .

Piesa a avut un succes major în Franța, unde a ajuns pe locul 2 în topul single-urilor SNEP și a fost certificată de aur pentru vânzările de peste 200.000 de copii. A fost popular și în Belgia, unde a ajuns pe locul 5 în topul Ultratop Wallonia.

În ceea ce privește apariția în filme, „Ingrid - Tu Es Foutu” nu a fost folosit în niciun film internațional major. Cu toate acestea, a fost prezentată într-un serial de televiziune francez numit „Femmes de loi” (Femeile de drept) în 2006.

Deși cântecul nu a obținut un succes internațional la fel ca alte hituri franceze, rămâne un cântec iubit în Franța și este adesea asociat cu cariera de succes a lui Ingrid Chauvin ca cântăreață și actriță. Ea este regina sitcomurilor de categorie A și B turnate în Franța.


vezi și:



Comments

Popular posts from this blog

Filme care includ în soundtrack melodia lui Ray Charles - Hit the road, Jack!

Guantanamera - interpretata de Alberto Cortez, Pete Seeger & Joan Baez

Goran Bregovici - Ederlezi (cu orchestra Wedding and Funeral Band)

Linistea din adancuri (1982)

Melodia zilei - Whitney Houston

Catherine Jenkins și Angela Gheorghiu - La Habanera (Carmen de Bizet) - și lista filmelor în care La Habanera este pe coloana sonoră