Filme care includ în soundtrack melodia lui Ray Charles - Hit the road, Jack!


Piesa emblematică a lui Ray Charles „Hit the Road Jack” a fost prezentată în diferite filme și emisiuni TV, adăugând o notă unică coloanelor lor sonore. Iată câteva cazuri notabile:

1. „The Fisher King” (1991): Acest film a folosit cântecul, contribuind la coloana sa sonoră memorabilă².

2. „Cha Cha Real Smooth” (2022): În acest film, melodia este redată când Andrew îi cere mamei lui să-l întâlnească în mașină, apoi se întoarce să vorbească cu Bella în parcare¹.

3. „The Marvelous Mrs. Maisel” (2017): Melodia este prezentată în primul episod al celui de-al cincilea sezon, în timpul unei scene în care Susie aproape că își ciobiește dintele în timp ce mușcă dintr-un sul¹.

4. „Saturday Night Live” (1975): Cântecul a fost interpretat de Ray Charles and the Raylettes în al cincilea episod al celui de-al treilea sezon¹.

5. „Grumpier Old Men” (1995)³.

6. „The Dream Team” (1989): Cântecul este cântat de personajele interpretate de Christopher Lloyd, Peter Boyle și Michael Keaton în timp ce se îmbarcă într-o excursie⁴.

Includerea „Hit the Road Jack” în aceste filme și spectacole nu numai că le îmbunătățește coloanele sonore, ci aduce și un omagiu atracției atemporale a muzicii lui Ray Charles.

Sursa: Conversație cu Bing, 2/7/2024

(1) „Hit the Road Jack” de Ray Charles | Lista de filme și emisiuni TV - WhatSong. https://www.what-song.com/song/652178/hit-the-road-jack.

(2) Ray Charles - Lista cântecelor auzite în filme și emisiuni TV - WhatSong. https://www.what-song.com/Artist/481/Ray-Charles.

(3) Hit the Road Jack - Wikipedia. https://en.wikipedia.org/wiki/Hit_the_Road_Jack.

(4) Hit The Road Jack de Ray Charles - Songfacts. https://www.songfacts.com/facts/ray-charles/hit-the-road-jack.

Comments

Popular posts from this blog

Sarah Brightman - Hijo de la Luna

Linistea din adancuri (1982)

Catherine Jenkins și Angela Gheorghiu - La Habanera (Carmen de Bizet) - și lista filmelor în care La Habanera este pe coloana sonoră

Campionatul mondial de dansuri sexy (VIDEO)

Melodia zilei - Whitney Houston

Free Vod 4 TV

Guantanamera - interpretata de Alberto Cortez, Pete Seeger & Joan Baez